Admin gebied

Atom

2021-06-21

Maria & Co.

29512752_1812868192068186_4629489096655563448_n.jpegJaren geleden gaf ik buurman Jeroen rijles en hij slaagde in één keer. Jeroen schreef bij zijn review op mijn site dat hij zijn dochter die toen 2 jaar was ook later bij mij wilde laten rijden.
Een jaar ofzo daarna vroeg Jeroen of ik zijn tante Maria van over de 70 rijles wilde geven. Ze had haar rijbewijs, meer dan 40 jaar niet gereden en haar wens was om met haar man Jan die inmiddels slecht ter been was, hun laatste jaren met auto nog leuke uitstapjes te maken en dan voor een paar dagen naar Drente, Friesland te gaan.
Maria vertelde dat ze toen ze 20 was een Fiatje had gehad met 3 knoppen. 1 voor de choke, 1 voor het licht en 1 voor de ruitenwisser. En nu moest ze in een auto rijden met veel meer knoppen! Maar Maria verwachtte dat ze eigenijk opnieuw alles moest leren.
Het rijbewijs had ze altijd keurig laten verlengen. Soms namen we ook haar man achterin mee voor een leuk ritje. Vaak naar de natuur en we genoten dan met zijn 3en. Maria en Jan van de natuur en ik van hun beiden plus de natuur.
Ik dacht te herinneren dat ze rond de 30 uur rijles nodig had voordat ze tevreden was om zelf de weg op te kunnen.
Uiteindelijk durfde Maria het aan en stuurde mij regelmatig ansichtkaarten met leuke berichtjes vanuit verschillende plaatsen uit Drente, Friesland, Groningen en Zeeland.
Op gegeven moment miste ik de kaarten en informeerde voorzichtig bij de buurman Jeroen. Hij vertelde dat ze beiden vlak na elkaar waren overleden en samen op de begraafplaats vlakbij waren begraven. Eigenlijk toch mooi dat ze samen dankzij Maria haar initiatief om het autorijden weer op te pakken hun laatste jaren samen hebben genoten van hun uitstapjes.

Update 2022: Vorig jaar is dochter Fleur van buurman Jeroen in 1 keer geslaagd.
Ze schreef onder zijn review ‘Gelukt!’.

Fleur heeft net een camper gekocht en heeft grootste plannen.

Admin - 10:44:12 | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Bellen
Map
Info