Admin gebied

Atom

2021-06-21

De oma bij het zebrapad

download.jpeg
Bij een zebra hoor je te stoppen om iemand ongehinderd over te laten steken. Een enkeling denkt hier anders over. 

Veel leerlingen denken dat er rekening gehouden wordt met een Leswagen.
Wat ik ervaar wanneer ik met een Lesbord op mijn auto rijd, is dat er vanuit gegaan wordt dat een instructeur alles kan voorkomen.
HELAAS. Ik ben ook maar een mens die veel kan voorspellen in het verkeer, maar niet altijd.
Schades heb ik, in ruim 20 jaar, een paar keer gehad. Wel altijd aan de achterkant van de auto.
Op een zebra wordt er klakkeloos overgestoken, dit terwijl men in eerste instantie niet in de richting loopt waarbij duidelijk is of men over wil steken.
Zo heb ik al eens een auto in mijn achterkant gekregen. Auto achter mij was total loss. En de voetganger was zich van geen kwaad bewust, liep gewoon door.
In principe had de auto achter mij schuld. Maar dan toch.
Vandaag een vrouw die al overgestoken was tot een vluchtheuvel en achteruit lopend weer over de zebra terug ging!!! Dan zit ik toch even met kromme tenen.
Denkend, stel je toch voor dat….. ik niet op tijd geremd had.
Of een auto achter mij die wil perse passeren om vervolgens na een gevaarlijke inhaal manoeuvre bovenop de rem staat omdat de bestuurder/ster af wil slaan.
Oranje verkeerslicht betekend stoppen wanneer men voor de streep tot stilstand kan komen. Binnen de bebouwde kom staat een verkeerslicht 3 seconden op oranje. Wat denkt een leerling?
Zonder in een spiegel te kijken, bovenop de rem! En ik kan dan het rempedaal niet ontkoppelen.
Wat extra afstand houden kent men niet, terwijl juist een leerling bij het afslaan soms niet kan inschatten of er gestopt of doorgereden kan worden wanneer er een fietser aankomt. Soms vind dat er doorgereden kan worden, terwijl de leerling bovenop de rem staat. Vaak waarschuw ik al dmv mijn rempedaal de auto’s achter mij.
Toch wil ik graag laten weten dat wat extra afstand houden voor een Leswagen wat meer begrip toont. Want de meeste schade van Leswagens is nog steeds de achterkant.

Admin - 14:07:52 | Een opmerking toevoegen

E-mailen
Bellen
Map
Info